Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavio: F.R.

01. 07. 2016. 22:01   >>  21:42

U JUTARNJEM

O poremećajima sna, zmijama, OI...

Tema Jutarnjeg programa su poremećaji disanja u spavanju - "Sleep apnea". Po međunarodnoj klasifikaciji postoji 88 registrovanih poremećaja u toku spavanja, a najvažniji i najviše ispitani je slip apnea. Budući da po statistici razvijenih zemalja između pet i deset odsto populacije ima slip apneu, dok preko 60 odsto stanovništva ima neki od poremećaja u toku spavanja, pretpostavlja se da u Crnoj Gori oko 30 hiljada osoba ima sleep apneu u blažoj ili težoj formi. Pepoznajući značaj tog zdravstvenog problema, u sklopu Medicine rada, Dom zdravlja Podgorica oformio je stručni tim koji će pružati pomoć osobama koje pate od slip apnee. Naš gost dr Aleksandar Raičević iz Doma zdravlja Podgorica.

Govorimo o 

-Zmijama, koje se sve češće mogu vidjeti, kako na periferiji, tako i u centru Glavnog grada. Tome svjedoče sve češće intervencije Službe zaštite. U našoj priči otkrivamo koje zmije žive na našem podneblju, šta treba da uradimo ako primijetimo zmiju u kući, stanu ili dvorištu i šta da preduzmemo ako dođe do ujeda.

-Petar Stanojlović, Marija Konjević i Snežana Vujović volontiraće na najvećoj sportskoj smotri na planeti. Idu u Rio na Olimpijske igre. Mjeseci obuke i nešto sreće bili su potrebni da se njih troje nađu u timu koji će omogućiti da taj sportski megadogađaj protekne kako treba. Petar ,Marija i Snežana biće gosti Jutra.

-U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće rižoto sa gorgonzolom i orasima.

-Najavljujemo program manifestacije “Bihorsko kulturno ljeto 2016.” Ugostićemo organizatore.

-Posebnu priču posvetili smo jednoj od najstarijih arhitektonsko-urbanističkih cjelina na Jadranu - Starom gradu Ulcinju.

-U TV arhivu - sjećanje na proslavu Dana borca 1973.godine. Proslava je održana 4.jula na Tjentištu jer je te godine obilježena i 30. godišnjica bitke na Sutjesci. Uoči proslave, na Tjentištu se okupilo više hiljada boraca, brigadira, omladinaca i građana iz svih krajeva Jugoslavije.

-Izložba “Skriveno/ Otkriveno” akademnskih slikatra, braće Željka i Mladena Đurović postavljena je u Umjetničkoj koloniji u Danilovgradu. Nakon rodnog Danilovgrada, Đurovići će svoja djela predstaviti u Petrovcu, Porto Montenegru i u Podgorici. Željko i Mladen Đurović, biće naši gosti.

-Donosimo i intervju sa akademskom slikarkom mlađe generacije Minom Radović.

-Naša ekipa sa terena izvještavaće sa otvorenog ljetnjeg prvenstva Crne Gore u plivanju "Montenegro open 2016" koje se tokom vikedna održava na bazenima SC "Morača" u Podgorici. Najavljeno je učešće više od 350 takmičara iz 15 država, kao i sa takmičenja u rekreativnom višeboju koje se održava u Nikšiću.

-Pratimo i dešavanja na 10. White field jazz festivalu u Bijelom Polju.

-U muzičkom dijelu programa naši gosti - klapa “Vazda mladi”.

-U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, rubrike: Dogodilo se na današnji dan, priče sa portala rtcg.me, TV Arhiv, Pitalica, Fitnes, Slike dana, Meridijani, Ukusi Jutra, Šoubiznis...

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Olivera Simunović

e-mail: jutarnjivikendom@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020/224-991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније