Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 05. 2013. 11:34 >> 11:36

PODGORICA

Počeo upis djece u vrtiće

Upis djece u javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“ i „Ljubica Popović“ počeo je danas, i trajaće do 28. maja.

JPU „Đina Vrbica“ upisaće ove godine 1.714 djece u cjelodnevni i 338 u poludnevni program. U JPU “Ljubica Popović” konkurs je raspisan za 2.139 mjesta za cjelodnevni program.

 Za upis djeteta u vrtić neophodno je priložiti zahtjev, koji se dobija u vaspitnoj jedinici u koju se dijete upisuje, izvod iz matične knjige rođenih za djecu koja se prvi put upisuju, kao i potvrde o zaposlenju roditelja.

Za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice potrebna je potvrda iz Centra za socijalni rad, a za samohrane roditelje izvod iz knjige umrlih ili drugi dokaz koji potvrđuje taj status.

Roditelji djece sa smetnjama, odnosno teškoćama u razvoju, treba da dostave rješenje o usmjerenju djeteta u posebni obrazovni program.

Ukoliko se u Ustanovu prijavi veći broj djece od broja slobodnih mjesta, prednost će imati djeca zaposlenih i samohranih roditelja, kao i ona iz porodica sa dvoje ili više djece predškolskog uzrasta.

Upis djece bez roditeljskog staranja, kao i one čiji su roditelji ostvarili pravo na materijalno obezbjeđenje porodice po propisima o socijalnoj zaštiti i djece iz najosjetljivije grupe stanovništva, vršiće se mimo tih kriterijuma.

Komisija JPU utvrđuje rang listu djece u roku od sedam dana od isteka roka za podnošenje zahtjeva za upis, nakon čega će ona biti objavljena na oglasnim tablama vaspitnih jedinica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније