Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 04. 2013. 12:15   >>  12:25 10

OŠTRO

SPC: Vlada predala Kosovo

Utisak je, da se parafiranjem sporazuma između Srbije i Kosova, zvanični Beograd u potpunosti povlači sa teritorije južne pokrajine, saopštio je danas Sveti Arhijerejski Sinod Srpske pravoslavne crkve.

U Briselu je parafiran tekst sporazuma „o principima normalizacije odnosa“ između „Beograda“ i „Prištine“, što je, svakako, eufemizam umjesto „Srbije i Kosova", odnosno između predsjednika Vlade Srbije i „predsjednika Vlade Kosova“, inače lica sa potjernice koju je raspisala Srbija, saopštio je Sinod SPC.

U Srpskoj pravoslavnoj crkvi navode da će cijena za ulazak u EU biti i formalno priznanje Kosova.

"Stvar je otežana pristankom državnog vrha Srbije na nesmetani proces „evrointegracija“ tačijevskog Kosova, a nema nikakve sumnje u to da će, poslije plaćanja ovako visoke cijene za famozni „datum o početku pregovora“, cijena za sam eventualni ulazak u EU biti i formalno priznavanje „nezavisnog Kosova“ od strane Srbije i njena obaveza da ne ometa dobijanje stolice „Kosova“ u UN", piše u saopštenju Sinoda.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније