Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 04. 2013. 11:44 >> 11:45

DATUM

EK: Preporuka za Srbiju

Evropska komisija preporučila je danas, na sastanku šefova evropske diplomatije u Luksemburgu, otvaranje pregovora o članstvu Srbije u Evropskoj uniji. Vijest je prvi objavio komesar EU za proširenje Štefan File, na svom Tviter nalogu.

U izvještaju, koji je danas objelodanjen, navodi se da je Srbija preduzela vrlo značajne korake ka vidljivom i održivom poboljšanju odnosa sa Kosovom u skladu sa zaključima savjeta iz decembra 2012. godine.

Komisija je zaključila da se Srbija tokom dijaloga angažovala "aktivno i konstruktivno" i da je to obuhvatilo cio spektar tema za postizanje održivog poboljšanja odnosa.

Komisija će, kako se navodi, nastaviti da prati napredak Srbije u ispunjavanju kriterijuma za članstvo i uslova koji su dio procesa stabilizacije i pridruživanja.

Ranije danas održana je sjednica Vlade zatvorena za javnost, na kojoj je prihvaćen sporazum koji su 19. aprila parafirali srpski i kosovski premijer.

Odmah nakon te sjednice, kako su prenijele agencije, Dačić je telefonom obavijestio visoku predstavnicu EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton da je Vlada Srbije prihvatila sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Nakon Vlade sporazum bi trebalo da "prođe" i Skupštinu Srbije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније