Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 04. 2013. 11:02 >> 12:00
3

VOĐA DELIJA

Tukao Čedu zbog Kosova

Velibor Dunjić, uhapšeni vođa “Delija”, priznao je na saslušanju u policiji da je u kafani u Segedinu tri puta pesnicama udario Čedomira Jovanovića, predsjednika LDP-a, saznaje Blic.

Dunjić, koji je izašao iz zatvora krajem 2012, poslije donošenja Zakona o amnestiji, inspektorima beogradske policije detaljno je ispričao kako je napao Jovanovića, kao i da su njegovi prijatelji napali suprugu lidera LDP i teško povrijedili njihovog prijatelja Srđana Ćešića.

,,Primijetili smo da je Jovanović ušao u kafanu i odmah su počela dobacivanja da je izdajnik Kosova. Ustao sam i tražio da napusti kafanu, ali je odbio, pa sam ga udario tri puta. Tada su ga napali i moji drugovi - naveo je Dunjić.

Protiv Dunjiá, višestrukog povratnika za krivična djela nasilja, biće podnijeta krivična prijava za nasilničko ponašanje i u toku dana biće priveden sudiji Višeg suda u Beogradu. Za nasilničko ponašanje prijeti kazna zatvora do pet godina. Policija je od kolega iz Mađarske dobila video-snimke i sa vaterpolo utakmice na kojoj je Dunjić bio sa grupom i očekuje se da će otkriti i ostale napadače.

 

 

Do sada je policija protiv Dunjića podnijela više od 20 krivičnih prijava, za ukupno 41 krivično djelo, uglavnom zbog nasilja, ali i za trgovinu narkoticima, teških krađa, posjedovanja i upotrebe oružja.

Međutim, on je bio osuđen samo za pokušaj ubistva Andreja Čogurića na splavu “Kalipso” u noći između 13. i 14. aprila 2008, koje je pravosnažnom presudom prekvalifikovano u nanošenje teških povreda. Apelacioni sud je, u pravosnažnoj presudi, prepolovio kazne Dunjiću i njegovom prijatelju Urošu Avramoviću, osudivši ih na po četiri godine. Uz to, Dunjićev mlađi brat Rado okrivljen je za pokušaj ubistva Igora Vrevića na stadionu „Marakana“.

Prije napada u Segedinu policija je sumnjala da je Dunjić skrivao Uroša Mišića, koji je bio na potjernici zbog napada na američke marince u noćnom klubu „Plastik“.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније