Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 07. 2015. 19:42 >> 19:33
6

LONDON

Kraljica dočekala Jahjagu himnom Kosova

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga je uz najviše počasti i intoniranje himne Kosova dočekana od kraljice Elizabete II u Bakingemskoj palati u Londonu.

"Susret sa kraljicom Elizabetom drugom, predsjednica Jahjaga je ocijenila kao istorijski, pošto u sebi sadrži izuzetnu važnost za Kosovo i obezbjeđuje podršku Ujedinjenog Kraljevstva zemlji i građanima Kosova. Predsjednica Jahjaga je navela da Kosovo cijeni podršku i uvjerenost Ujedinjenog Kraljevstva u opredijeljenost građana Kosova za postizanje mira, za život u slobodi i izgradnju demokratske zemlje", navodi se u saopštenju. 

Jahjaga je navela da će Ujedinjeno Kraljevstvo ostati angažovano na Kosovu i regionu Balkana u uspostavljanju vladavine prava i reda i postizanju mira između država regiona na njihovom putu evropskih integracija. 

"U razgovoru sa kraljicom Elizabetom II, predsjednica Jahjaga je govorila o dostignućima Kosova u izgradnji demokratske države, zasnovane na redu i zakonu i države, koja garantuje jednaka prava za sve građane, bez razlike, kao i države koja doprinosi sigurnosti i miru, ne samo u regionu Balkana”, kaže se u saopštenju. 

Ona je rekla, da je integracija Kosova u NATO i EU ujedinila sve njene građane i da Kosovo danas nema drugu alternativu.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније