Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 04. 2013. 18:04 >> 18:04
2

REAGOVANJE

Kacin: Sporazum u pravcu stabilnosti Z. Balkana

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravlja dogovor o nadležnostima zajednice srpskih opština koji je postignut danas u političkom dijalogu između Beograda i Prištine:

"Ovaj dogovor sadrži istorijsku dimenziju i predstavlja pravi iskorak ka postizanju pune regionalne stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Obje strane snose odgovornost da u potpunosti primjene postignute dogovore. Smatram da predstavnici srpske zajednice na sjeveru Kosova imaju veliku odgovornost da prihvate ovaj sporazum i učestvuju u njegovoj primjeni, jer je od suštinske važnosti da mirna reintegracija sjevera Kosova obezbjedi  vladavinu prava i sigurnost svih građana koji tamo žive. Danas je prvi dan u kome srpska zajednica na Kosovu više nije podijeljena na one koji žive južno i sjeverno od Ibra.

Očekujem da će Savjet EU na samitu u junu ove godine prepoznati postignuti progres u odnosima Beograda i Prištine, kao i rezultate unutrašnjih reformi u Srbiji, tako što će dodijeliti datum za početak pregovora Srbiji i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Kosovu" stoji u saopštenju Jelka Kacina.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније