Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 06. 2015. 18:17 >> 18:11
3

"NEKA SAM ODLUČI"

Vučić pozvan u Srebrenicu

Organizacioni odbor za obilježavanje 20 godina od genocida u Srebrenici promijenio je stav u pogledu dolaska premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemoraciju.

Odbor je zaključio da su svi koji to žele dobrodošli u Srebrenicu.

Predsjedavajući i načelnik opštine Ćamil Duraković koji je, nakon hapšenja ratnog komandanta Bošnjaka u Srebrenici Nasera Orića u Švajcarskoj po potjernici Srbije, više puta ponovio da Vučić nije dobrodošao na komemoraciju, ukoliko Orić ne bude izručen BiH, sada kaže: 

"Pozivnica mu je (Vučiću) otišla, pa neka sam odluči". 

Duraković i predsjednica Udruženja Majke Srebrenice Munira Subašić, koja se zajednom sa njim zalagala za to da, ukoliko Orić ne bude izručen BiH do 30. juna, komemoracija bude otkazana, sada o eventualnom dolasku srpskog premijera kaže:

"Nećemo nikome braniti, niti ćemo ikoga zvati". 

Inače, Odbor očekuje da će komemoraciji prisustvovati tri predsjednika države, tri premijera i tri predsjednika parlamenta. Bezbjednosne mere, kako je saopšteno, biće na najvišem nivou, a komemoraciju će obezbjeđivati 2.000 pripadnika vojske i policije.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније