Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 04. 2013. 08:30   >>  08:30 4

BEOGRAD-PRIŠTINA

Brisel:Deseta runda pregovora

U Briselu počinje deseta runda dijaloga Beograda i Prištine. Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku politiku Ketrin Ešton je poručila da su razlike sada male.

 

 

Prijedlog sporazuma se prevashodno odnosi na ovlašćenja zajednice srpskih opština na Kosovu, ali i druge važne teme normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Srpska delegacija prethodno će se sastati s generalnim sekretaron NATO – a Andersom Fog Rasmusenom od kojeg traže pisane garancije da vojska Kosova neće biti raspoređena na području srpskih opština.

U međuvremenu je Evropski parlament usvojio izvještaj o napretku Srbije i predložio Evropskoj komisiji da joj dodijeli datum početka pregovora s EU.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније