Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 04. 2013. 22:45 >> 22:54

PREGOVORI I SJUTRA

Srpska delegacija otputovala u Brisel

Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić otputovali su večeras sa ostalim članovima delegacije u Brisel na nastavak razgovora sa Prištinom uz posredovanje Ketrin Ešton, prenosi RTS.

Dačić i Vučić će se sastati, u osam ujutro, sa genealnim sekretarom NATO, Andresom Fog Rasmunsenom, od koga će zatražiti pismene garancije da vojska Kosova neće biti raspoređena na sjeveru Kosova.

Sastanak sa šeficom EU za bezbjednost i spoljnu politiku Ketrin Ešton počinje u podne.

Tokom dana, održane su konsultacije na najvišem nivou. Srpski pregovarači, kako prenose mediji u Beogradu, nezadovoljni su ubacivanjem tačke 14 u tekst sporazuma, jer ta tema, do sada, nije bila predmet razgovora.

Tačka 14 odnosi se na članstvo i učešće Kosova u međunarodnim organizacijama.

Ranije je u Beogradu objavljeno kako SAD, zajedno sa EU, podstiču Srbiju i Kosovo da potpišu sporazum koji bi normalizovao njihove odnose.

I albanski premijer Salji Beriša izjavio je da će pozdraviti postizanje sporazuma u dijalogu Beograda i Prištine, koji bi, kako smatra, bio napredak i za region.

U saopštenju koje je izdao njegov kabinet, Beriša je naveo da pažljivo prati najnoviji pozitivan razvoj događaja u okviru dijaloga Beograda i Prištine i da bi pozdravio postizanje sporazuma, javila je albanska novinska agencija ATA.

"Ovaj sporazum bi otvorio put za saradnju i integraciju u regionu i ubrzao bi proces evropskih integracija", ističe Beriša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније