Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 06. 2015. 11:29   >>  11:20

NASTAVLJAJU U PONEDJELJAK

Mustafa-Vučić: Bez sporazuma u Briselu

U posljednjoj rundi razgovora premijera Kosova i Srbije Ise Mustafe i Aleksandra Vučića nije postignut nijedan sporazum, ali bi do ponedjeljka, kada treba da bude održan sljedeći sastanak, premijeri trebalo da pripreme dogovore koji će tada biti formalizovani, pišu danas prištinski mediji.

U Briselu su juče Mustafa i Vučić razgovarali o Zajednici srpskih opština, telekomunkacijama, energetici i "Parku mira" na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

Dnevnik "Koha ditore" prenijela je i da je i ova runda razgovora premijera Kosova i Srbije prošla a da "nije postignut ni jedan sporazum o četiri teme koje su bile na dnevnom redu.

"Na marginama razgovora potpisan je sporazum o osiguranja vozila", prenijela je "Koha", koja saznaje da će sljedeći sastanak dvojice premijera biti održan u ponedjeljak i da "do tada Mustafa i Vučić treba da pripreme dogovore koji će se na tom sastanku formalizovati".

Dnevnik "Epoka e re" piše da su Kosovo i Srbija postigle sporazum o slobodi kretanja i da se u suštini radi o sporazumu o osiguranju vozila.

List "Bota sot" piše da dvojica premijera juče u Briselu nijesu postigli sporazum ni o jednoj tački o kojoj su razgovarali i prenosi izjavu visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbjednost Federike Mogerini da će se u narednim danima sporazumi finalizovati.

U sličnom tonu i kratko o susretu piše i dnevnik "Kosova sot".

Dnevnik "Zeri" prenosi izjave neimenovanih evropskih zvaničnika da je tokom jučerašnjeg susreta Mustafe i Vučića "došlo do nazadovanja što se tiče teme formiranje Asocijacije/Zajednice srpskih opština".

Elektronski mediji u Prištini i sve televizije s nacionalnom frekvencijom juče su svoje udarne informativne emisije počinjele vijestima o susretu Vučića i Mustafe.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније