Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

18. 04. 2013. 20:39   >>  20:42 2

IZBAČENA IZ HDZ-A

Jadranka Kosor ostaje u politici

Bivša predsjednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor, koja je danas pravosnažno izbrisana iz HDZ-a, stranke na čijem je čelu bila, najavila je da će ostati u politici i dodala da se neće priključiti nekoj drugoj stranci.

Na pitanje da li namjerava da uđe u neki saborski klub odgovorila je: "Vidjećemo".

Današnju konačnu odluku o njenom brisanju iz članstva HDZ-a, Kosorova smatra protivstatutarnom i presedanom "zbog argumenata i metoda kojima je taj posao obavljen", a najavila je da će o svemu obavijestiti Evropsku narodnu stranku, čiji je član i HDZ.

Rekla je i da joj se javilo nekoliko advokata koji smatraju da u tome ima elemenata za ustavnu tužbu protiv HDZ-a i dodala da će razmisliti o njenom podizanju.

Podsjetila je da je njen prethodnik Ivo Sanader "rušio spomenike ustaškim čelnicima" i da je Franjo Tuđman potpisao dokumente koji su bili temelj za donošenje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.

Takođe je istakla da "niko ko govori istinu u interesu HDZ-a ne bi smio biti izbačen iz stranke".

"U ljudskom smislu, na kraju mogu reći da, kad sve saberem, gdje sam bila - nigdje, što sam radila - ništa, ali sam dosta učinila kao političarka, kao ministrica i predsjednica vlade", zaključila je Jadranka Kosor.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније