Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 04. 2013. 20:48 >> 23:22
2

BEOGRAD - PRIŠTINA

U Briselu nastavljeni trojni razgovori

Oko 22 sata i 30 minuta nastavljeni su pregovori Beograda i Prištine u Briselu.

Prema nezvaničnim informacijama, do dvosatnog prekida uoči novog nastavka, došlo je poslije sukoba Aleksandra Vučića i Hašima Tačija oko dvije tačke sporazuma.

Jedna od spornih tačaka je pitanje regionalnog komadanta policije, jer je to pitanje nadležnosti Zajednice srpskih opština. Neizvjesno je dokle će deveta runda trajati.

Tanjug je javio da je Marko Đurić izjavio da je srpska strana dobila mnogo povoljniju ponudu, posebno po pitanju policije, a da će odluka državnog vrha uslijedeti do kraja vikenda.

Poslije više od tri sata pauze, trojni razgovori su nastavljeni nešto poslije 19 sati, i nakon manje od jednog sata su ponovo prekinuti..

Tokom prethodne pauze koja je počela negdje oko 16 sati, održane su konsultacije, nakon kratkog trojnog sastanka Srbije, Kosova i EU.

Kako se moglo čuti iz nezvaničnih izvora u Briselu, kosovski premijer je nezadovoljan ponudom koju je iznijela Ketrin Ešton pa je oko 16 sati napustio sastanak nakon čega je bila određena pauza. Taj detalj nije potvrđen, a kosovska ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku negirala je da je Tači napustio dijalog u Briselu.

 

Čitaku je na Twitteru napisala da nije istina da je Tači napustio razgovore nezadovoljan ponudom.

Čitaku je, prethodno, na Twitteru napisala da je sporazum koji je danas predložen "dobar za Kosovo i ne loš za Srbiju". "Dogovor je još moguć", dodala je ona.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније