Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 06. 2015. 11:27 >> 11:19
1

ZAVRŠENO SUĐENJE

Presuda Šariću 13. jula

Iznošenjem završnih riječi Darka Šarića danas je u Specijalnom sudu u Beogradu završeno suđenje koje se vodi protiv njega i ostalih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, a izricanje presude zakazano je za 13. jul.

U završenoj riječi Šarić je naglasio da Tužilašto za organizovani kriminal nije ponudilo dokaze da je on organizator šverca droge, da je protiv njega vođena politička kampanja i medijski linč.

"To je svima nama optuženima bila rak rana. U novinskim naslovima Darko je bio jednakost za zlo, crnilio i ništa više. Kakva je kampanja vođena i šta su sve pričali drug Boris (Tadić), drug Homen (Slobodan), drugarica Malović (Snežana)", rekao je Šarić.

Naglasio je da se optužnica protiv njega zasniva na "lažnim svjedocima saradnicima" i prisluškivanim telefonskim razgovorima, "u kojima tužilac pronalazi šifre".

Govoreći o svedoku saradniku Nebojši Joksoviću, on je naveo da je Joksović promenio svoj iskaz "uz malo zastrašivanja i nagrade".

"Evo nudim tužilaštvu nagodbu, potpisaću taj papir da me osude na 40 godina, samo da Joskovića pitaju odakle mu pare da kupi Štampariju", rekao je Šarić.

Za svjedoka Draška Vukovića, Šarić je kazao da je on svedočio protiv njega i nagodio se Tužilaštvom kako bi izbegao kaznu zatvora u Danskoj.

"Na ovaj način Tužilaštvo je poslalo jednu vrlo lošu poruku. Tužilaštvo pospješuje na kriminal, jer ispada - čini kakva kod hoćeš krivična dela samo dođi kod Milja Radisavljevića (tužilac za organizovani kriminal), sve će ti biti oprošteno", ocijenio je optuženi.

Šarić je oštro kritikovao postupajućeg tužioca Sašu Ivanića, jer je u svojoj završnoj riječi kao jednog od organizatora naveo i Dragana Duduća Frica koji je ubijen 2010. godine, nepunih mjesec nakon što se Ivanić u prisustvu policije i BIA sastao sa tužiocem na Jelovoj gori.

"To je sramota, mrtva usta ne govore, da se tako priča o čovjeku koji je mrtav", rekao je Šarić.

On je naglasio i da mu je drago što se ovo suđenje završilo, odnosno "što se došlo do kraja prvog poluvremena".

Na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, drugih devet je zaključilo sporazum o priznanju krivice, a trojica su dobila status svjedoka saradnika.

Na klupi su, osim Šarića, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Živko Sibinski, Boban Stojiljković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić.

U bjekstvu su još Rodoljub Radulović, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić i Nebojša Sretenović. Za njima je raspisana Interpolova potjernica.

Darko Šarić predao se vlastima u Srbiji 18. maja 2014. godine, poslije četiri i po godine bjekstva.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније