Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 04. 2013. 18:30 >> 18:29
4

BEZ UPOTREBE SILE

Čeku:Kosovo je za mirno rješenje na sjeveru

Ministar Bezbjednosnih snaga Kosova Agim Čeku izjavio je da kosovske snage pod njegovom komandom ni u kom slučaju neće silom pokušati da osvoje četiri sjeverne opštine naseljene Srbima.

"BSK služi svim građanima bez obzira na etničku pripadnost. Mi smo veoma privrženi ideji da povećamo broj Srba unutar BSK-a i... siguran sam da će srpska zajednica postepeno promijeniti način pristupa prema BSK i da će je smatrati za snagu dobrobiti", rekao je Čeku u intervjuu za "Naše novine".


Na pitanje da li se može dogoditi vojna intervencija na sjeveru Kosova, Čeku je kazao da se Kosovo opredijelilo za mirno rješenje problema sjevera Kosova i da će ostati privrženo takvom rješenju.

Čeku je rekao da očekuje da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen.

"Siguran sam da obje strane mogu da dostignu konstruktivan kompromis koji ne zahtijeva od jedne strane da odustane od nečega. Ovaj dijalog je namijenjen pronalasku dugoročnog rješenja i može da nam se ponekad čini da on ne ide onom brzinom i dinamikom koju smo predvidjeli.", kazao je Čeku.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније