Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

27. 04. 2015. 14:53 >> 14:47
1

KOLUBARA

Vučić kamionom na sjednicu Vlade

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je kamionom došao na sjednicu Vlade Srbije povodom godinu dana njenog rada, koja je održana na otvorenom u Kolubarskom basenu.

"Odgovornost i rad su ključne riječi za sve ministre u Vladi. Naš posao je neprestana akcija", kazao je Vučić na svečanoj sjednici Vlade, koja se održava na kopu Tamnava u Rudarskom basenu "Kolubara".On je poručio da Vlada Srbije nema prava na neprestane žalopojke i izgovore, već da radom treba da ide ka cilju i boljitku.

"Osuđeni smo na najteže stvari i u spoljnoj politici i u elementarnim nepogodama, ali smo osuđeni i da uspijemo", kazao je Vučić.

 Prema riječima premijera, aktuelna Vlada održala je 116 sjednica za godinu rada.

"Nijesmo se uvijek i svi najodgovornije ponašali. Ovo kažem, ne da se neko okrivi, već da bismo shvatili gdje su bile greške i da bismo nadalje radili odgovornije i bolje", rekao je Vučić.

Vučić je poručio ministrima da imaju "privilegiju da rade u teškim vremenima" i da je ovo "istorijski trenutak".

"Treba radimo teže i napornije. Ako bismo radili isto, ne bi bilo dovoljno, a ne kažem da ne bi bilo dobro", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će u narednim godinama "morati da se mijenja i u Vladi i u Skupštini i u odnosu prema političkom životu", navodeći da se nada da će u narednoj godini mandata "biti snage" za predstavljanje nacrta zakona prema kome će se promijenit broj poslanika u srpskom parlamentu sa 250 na između 125 i 150.

"U okviru političkih reformi, moramo da riješimo i pitanje izbornih zakona", rekao je Vučić.

Objasnio je da je odluka da sjednica bude održana u kolubarskom basenu donijeta jer je to, kako je rekao, jedino mjesto gde smo se borili s poplavom, stanjem koje je zatekla vlada kada je počela da radi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније