Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 04. 2013. 09:07 >> 09:11
1

CRNOGORCI U SRBIJI

Formiran pokret - Stega

Šest organizacija - Crnogorska partija i pet udruženja crnogorske nacionalne zajednice u Srbiji, potpisale su juče u Novom Sadu Sporazum o saradnji. Te organizacije će zajednički djelovanje u cilju ostvarivanja uslova za formiranje Nacionalnog savjeta crnogorske zajednice u Srbiji.

Sporazumom je definisano da će u procesu formiranja Nacionalnog savjeta organizacije djelovati jedinstveno pod imenom Crnogorski pokret STEGA i da će odluke donositi konsenzusom.

"Crnogorski pokret STEGA predstavlja nukleus okupljanja crnogorske nacionalne energije u Srbiji i otvoren je za pristup drugim organizacijama radi suštinskog rješavanja problema i ostvarivanja svih Ustavom i zakonima propisanih prava za crnogorsku zajednicu u Srbiji“, navodi se u saopštenju ovih više udriženja.

Crnogorski pokret STEGA čine: Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“, Crnogorski kulturni centar Beograda, Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija“, Crnogorska zajednica Prokuplje, Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Montenegrina“ i Crnogorska partija.

Nacionalni savjeti u  Srbiji postoje sa ciljem ostvarivanja prava nacionalnih manjina u domenu službene upotrebe jezika i pisma, kulture, obrazovanja i informisanja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније