Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 02. 2013. 10:21   >>  10:20

SERIJA ZEMLJOTRESA

Novi potres u Dalmaciji

Zemljotres jačine oko 4 stepena po Rihteru najjače se osjetio u Splitu i Trogiru.

U 5:29 seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres sa epicentrom 16 kilometara sjeveroistočno od Splita u okolini Muća.

Magnituda potresa prema Rihteru bila je 4.1 stepen, a u epicentralnom se području mogao osjetiti intenzitetom od 6 stepeni Merkalijeve skale

Za sad je poznato da se potres osjetio u Kninu, Drnišu do Makarske i na srednjedalmatinskim ostrvima.

To je treći zemljotres koji se osjetio u Splitu i okolini u nepune tri sedmice. Prvi je bio 17. februara jačine 4,1 po Rihteru i epicentrom kod Muća, kao i drugi u subotu, koji je bio jačine 3,2 stepena.

Ivo Allegretti, dežurni seizmolog Seizmološke službe za Dnevnik.hr kaže da je seizmičko područje oko Muća veoma aktivno.

„Osim toga, Dalmacija je dio mediteransko aktivnog seizmičkog područja i tu dolazi do sudaranja dvje tektonske ploče, afričke i euroazijska“, rekao je Allegretti. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније