Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 04. 2015. 21:23 >> 21:19

BROJNE LOKACIJE

U BiH 120 hiljada neeksplodiranih mina

U Bosni i Hercegovini se, kako se pretpostavlja, pod minama nalazi površina od preko hiljadu kvadratnih kilometara, definisano je više od devet hiljada minsko-sumnjivih mikrolokacija, a procjenjuje se da je na njima zaostalo oko 120 hiljada mina i neeksplodiranih sredstava.

Minama su "najzagađenija" područja Maglaja, Velike Kladuše, Orašja, Posavine, tuzlanske i dobojske regije, Broda, Šamca i Lopara.

Centar za uklanjanje mina u BiH /MAK/ svake godine postavi oko 12 hiljada znakova upozorenja na opasnost od mina.

Povodom obilježavanja 4. aprila - Međunarodnog dana borbe protiv mina, vršilac dužnosti direktora MAK-a, Milan Rezo, rekao je da je do sada pronađeno 59,8 hiljada protivpješadijskih i oko 8,3 hiljada protivtenkovskih mina.

"Dosadašnji pokazatelji govore da će doći do novog zahtjeva za produženje roka za deminiranje, koji će vjerovatno biti do 2024. godine", kazao je Rezo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније