Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 04. 2013. 20:30   >>  20:37

TANJA FAJON

EP: Bezvizni režim ostaje do daljnjeg

Prijedlog rezolucije o suspenziji bezviznog režima, koji je danas izglasan u Evropskom parlamentu, na duže vrijeme blokira mogućnost da se zemljama Zapadnog Balkana ponovo uvedu vize za putovanja u šengensku zonu, ocijenila je danas potpredsjednica Komiteta LIBE (za pravdu i civilne poslove), Tanja Fajon.

„Poslije današnje odluke, jasno je da Evropska Unija neće još neko vrijeme biti u mogućnosti da privremeno suspenduje bezvizni režim za zemlje Zapadnog Balkana”, poručila je Fajon, nakon što je Komitet velikom većinom glasova usvojio prijedlog rezolucije.

Taj prijedlog predstavlja odgovor Evropskog parlamenta na zahtjev nekoliko zemalja članica da se omogući da se građanima država iz kojih dolazi veliki broj lažnih azilanata, među kojima je i Srbija, po hitnom postupku ponovo uvedu vize.

„Suspenzija bezviznog režima bila bi težak udarac za pet zemalja Zapadnog Balkana i za slobodu kretanja”, saopštila je Fajon, koja je aktivno učestvovala u izradi nacrta rezolucije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније