Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 04. 2013. 19:01 >> 19:05
10

TRAŽE NASTAVAK PREGOVORA

Vlada Srbije zvanično odbila prijedlog Brisela

Vlada Srbije je, na današnjoj sjednici, zvanično odbila prijedlog Brisela za sporazum s Prištinom, javljaju srpski mediji.

„Predložene principe, koji su u Briselu usmeno predočeni pregovaračkom timu Beograda,  Vlada Srbije ne može da prihvati, jer ne garantuju punu bezbjednost, opstanak i zaštitu ljudskih prava Srba na Kosovu“, kazao je na sjednici premijer Srbije Ivica Dačić.

Dogovor zasnovan na ponuđenim principima i njegovo prihvatanje, kako je rekao, ne bi dovelo do konačnog i održivog rješenja i prevladavanja trenutnog stanja na Kosovu.

Vlada Srbije obavijestiće Evropsku uniju o Zaključku o potrebi nastavka dijaloga sa Prištinom, uz posredovanje EU.

U zaključku Vlade Srbije navodi se da se potvrđuje oprijedeljenost da mirnim putem kroz dijalog dođe do održivog rješenja, koje će predstavljati čvrstu osnovu za izgradnju trajnog mira i bezbjednosti za sve ljude koji žive na Kosovu.

„Dosadašnjim učešćem u dijalogu i spremnošću na kompromis, Vlada je pokazala iskrenu riješenost za postizanje sveobuhvatnog dogovora", saopštio je Dačić.

Sjednici su prisustvovali svi potpredsjednici Vlade i ministri, osim ministarke regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verice Kalanović, koja je bila odsutna zbog bolesti.

Najjača stranka u vladajućoj koalicji - Srpska napredna stranka, jutros je odlučila da Vladi predloži da ne potpiše ponuđeni sporazum o Kosovu i da zatraži hitan nastavak pregovora Beograd-Priština, prenosi Blic.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније