Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 02. 2015. 20:52 >> 20:47
1

PORUKA SRBIJI

Mustafa: O Trepči nema razgovora

Premijer Kosova Isa Mustafa je izjavio da se o Trepči neće razgovarati ni sa kim, sem s rudarima koji rade u Trepči, jer se radi o bogatstvu Kosova.

Mustafa je, govoreći na manifestaciji "Nedjelje rudara", povodom 26 godina od velikih protesta rudara Trepče 1989. godine kada se veliki broj rudara dobrovoljno zatvorio u jamama, rekao da će u rješavanju sudbine Trepče odlučiti Skupština Kosova, u saradnji s rudarima i da će Trepča ostati "gigant ekonomskog razvoja Kosova".

"Trepča pripada Kosovu, minerali i rude pripadaju Kosovu i mi ni sa kim nećemo sjesti za sto i razgovarati o Trepči. O Trepči ćemo razgovarati samo s vama - rudarima Trepče", rekao je Mustafa. 

Predsednik Sindikata Trepče Nezir Behrami je kritikovao institucije Kosova i optužio ih da se nijesu dovoljno ozbiljno bavile tim privrednim gigantom. 

"Nijedna vlada do sada nije bila spremna da se suoči sa problemima Trepče i u najmanju ruku da donese zakon o penzionisanju, ili invalidskoj penziji, kako bi se riješili problemi svih onih radnika koji nijesu više među nama i njeisu mogli da se vrate na posao", rekao je Behrami.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније