Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 04. 2013. 10:07 >> 10:11

IZBORI

Drugi krug lokalnih izbora u Makedoniji

U Makedoniji se danas održava drugi krug lokalnih izbora, na kojima glasači biraju gradonačelnike u 29 opština i gradu Skoplju, gdje lokalne vlasti nijesu izabrane u prvom krugu prije dve sedmice.

Takođe će biće održano i ponovno glasanje na nekim biračkim mjestima u Strumici i opštini Dolneni, gdje su registrovane nepravilnosti u prvom krugu.

Najznačajnije je glasanje za gradonačelnika Skoplja, gdje se birači oprjedeljuju između kandidata vladajuće VMRO- DPMNE Koce Trajanovskog, inače aktuelnog gradonačelnika i kandidata opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Janija Makradulija.

Najinteresantniji će biti ishod glasanja u Strugi, gdje su se stranke podijelile na etničke blokove- makedonske stranke VMRO- DPMNE i SDSM stali su iza kandidata VMRO- DPMNE, a albanske stranke DPA i DUI iza kandidata DPA.

DUI i DPA će odmjeriti snage i u Tetovu gdje je kandidat DUI doskorašnja vicepremijerka za eurointegracije Teuta Arifi koja ima velike šanse za pobjedu. Neizvjesno je i u Gostivaru, gdje su kanddati albanskih stranaka prvi put imali kampanju za privlačenje glasova makedonske etničke manjine u tom gradu.

Izbori su u prvom krugu završeni u 49 opština.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније