Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 02. 2015. 14:47 >> 14:42
24

PREMIJER MUSTAFA

Očekuje da Srbija prizna Kosovo

Premijer Kosova Isa Mustafa ocijenio je da je Kosovo "konsolidovalo svoj suverenitet" i izrazio očekivanje da će Srbija priznati nezavisnost Kosova.

"Kosovo je konsolidovalo svoj suverenitet. Po prvi put u skupštini učestvuju Srbi sa cijele teritorije Kosova", rekao je Mustafa obavještavajući poslanike Skupštine Kosova o sporazumu o pravosuđu.

On je naglasio da očekuje da Srbija prizna nezavisnost Kosova i da se okončaju sva poglavlja u razgovorima sa Srbijom. 

"Odluka Srbije da prizna nezavinost Kosova je u dobrobiti i Srbije i Kosova", rekao je on i dodao da su uz pomoć SAD i EU "poboljšani odnosi između Kosova i Srbije". 

Mustafa je ocijenio i da su sporazmi sa Srbijom doprinijeli poboljšanju života građana Srbije i Kosova. On je rekao i da Srbija nije ispunila sve do sada postignute sporazume i da je nekoliko njih prekršila. Mustafa izjavio je da će sporazumom o pravosuđu biti obezbijeđeno da se zakoni Kosova primjenjuju na cijeloj teritoriji Kosova. 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније