Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 02. 2015. 11:04 >> 10:58

UDARI BURE

Oluja u Hrvatskoj, vjetar čupao stabla

Hrvatsko primorje zahvatilo je noćas jako nevrijeme zbog kojeg su prekinute brodske linije, a oluja je čupala i nosila stabla.

Jaki udari bure i sjevernog vjetra koji su od nedjelje popodne zahvatili Split i okolinu, a noćas se pojačali, prekinuli su trajektne i katamaranske veze s ostrvima, a bilo je i više intervencija vatrogasaca zbog stabala koja je čupala bura.

Zbog jakog vjetra došlo je do kvara na dalekovodu, pa su stanovnici nekih naselja kod Splita ostali bez struje. 

Splitski i makarski vatrogasci sinoć i jutros imali su više intervencija zbog srušenih stabala, koja su padala na ulice, a i oštetila neke automobile. 

Prema prvim informacijama makarskoga Gradskog centra, olujna bura lomila je saobraćajne znakove, reklame, tende, stabla u maslinicima i borovoj šumi,palme... 

Na Makarskom primorju duva bura olujne jačine prosječnom brzinom od osamdesetak, sa udarima i do 130 kilometara na sat. 

U Splitu se jutros temperatura spustila na 0, a u Makarskoj na 1 stepen Celzijusev, dok je na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri jutros izmjereno minus 14,4 stepena, piše agencija Hina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније