Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Beta ]

28. 01. 2015. 17:40   >>  17:35 1

"ZAŠTIĆENA ZAKONOM"

Mustafa: Trepča se ne brani nasiljem

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da se Trepča ne može braniti nasiljem i da ne mogu da je brane oni koji uništavaju Prištinu.

"Napad opozicije na policiju je napad na državu i institucije. Trepča se ne brani nasiljem. Trepča je zaštićena zakonom", rekao je Mustafa na sjednici vlade govoreći o jučerašnjim antivladinim nasilnim protestima u Prištini.

"Protesti su od glave do pete bili političke prirode", rekao je kosovski premijer i dodao da su političke partije koje su učestvovale u protestima pokušavale nasilno da dođu na vlast. 

Mustafa je izrazio žaljenje zbog povrijeđenih tokom sukoba i pozdravio napore policije da zaštiti javnu imovinu. 

Ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni je rekao da je prvo kršenje zakona bilo to što organizatori nijesu prijavili protest. 

Ministar je ocijenio da je policija reagovala profesionalno u suočavanju sa demonstrantima, koji su u sukobima koristili tvrde predmete koji mogu biti smrtnonosni. 

Prema njemu, u jučerašnjim sukobima sa demonstrantima povrijeđena su 92 policajca, od kojih dvojica teško. 

Na jučerašnjim protestima u Prištini privedeno je 160 demonstranata koji su policajce gađali kamenicama i Molotovljevim koktelima. Policija je odgovorila suzavcem i vodenim topom. 

Protest opozicije sa zahtjevom da Kombinat Trepča hitno postane javno preduzeće, kao i da ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović podnese ostavku, trajao je juče šest sati, a neredi su izbili nakon prvog sata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније