Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 04. 2013. 19:06   >>  19:07 1

SLOVENIJA NIJE KIPAR

Guverner: Nema odliva depozita iz slovenačkih banaka

Kiparska kriza nije uticala na odliv depozita iz slovenačkih banaka, rekao je guverner slovenačke centralne banke Marko Kranjec koji je danas ocijenio da nova Vlada u Ljubljani treba što prije da razradi plan za sanaciju bankarskog sektora kako ne bi morala zatražiti međunarodnu finansijsku pomoć.

Kranjec je ocijenio da država treba aktivnije da se uključi u restrukturiranje ekonomije.

Najviši predstavnici nove slovenačke vlade, a među njima i premijerka Alenka Bratušek, zadnjih dana su, u više navrata, izjavljivali da Slovenija nije Kipar i da joj ove godine neće trebati međunarodna finansijska pomoć, jer je sposobna da sama riješi probleme svog bankarskog sektora opterećenog lošim kreditima.

Depoziti u slovenačkim bankama sigurni su, između ostalog i zato što za iznose do 100.000 eura garantuje država, poručili su iz Ljubljane.

"Od vlade očekujemo da predstavi detalje svog ekonomskog programa", rekao je Kranjec danas na konferenciji na kojoj je predstavljena prognoza Centralne banke da će slovenački BDP ove godine pasti za 1,9 odsto.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније