Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 04. 2013. 12:00   >>  12:00 1

KOSOVO

Kusturica persona non grata?

Predsjednik Udruženja filmskih umjetnika Kosova Ljirak Ćeljaj traži da se Emir Kusturica proglasi nepoželjnim, zbog najava da će snimiti film o trgovini organima.

 

Ćeljaj će, kako prenosi list Danas, tražiti i reakciju međunarodne zajednice.

Najava da će Emir Kusturica snimiti film o trgovini organima, je nastavak anti-albanske propagande i Priština treba da ga proglasi za ''personu non gratu'', poručio je Ćeljaj.

''Ova najava zaslužuje i reakciju lokalnih vlasti, ali i međunarodne zajednice... Kusturicu ne možemo zvati umjetnikom, jer je podržavao režim Slobodana Miloševića'', kaže Ćeljaj koji je nedavno imenovan za predsjednika prištinskog odbora Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Kusturica je najavio da će u naredne tri godine snimati film o trgovini ljudskim organima na Kosovu kao, kako je ocijenio, jednoj od najvećih tema ovog vijeka i ''najbrutalnijem aktu i najjačem znaku povratka u pagansko doba''.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније