Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 12. 2014. 13:14 >> 13:10
13

TAHIRI SRBIJI

Zaboravite na EU, ako ne priznate Kosovo

Ministarka za dijalog u Vladi Kosova Edita Tahiri izjavila je u intervjuu za dnevnik "Epoka e re", da Srbija ne može da se učlani u Evropsku uniju bez priznavanja Kosova.

 

Tahiri je naglasila da Srbija treba da zaboravi članstvo u EU sve dok ne prizna nezavisnost Kosova, dodavši da je jasno da Srbija mora da pročita dobro principe iz Brisela odnosno, kako je ona rekla, princip dobrog susjedstva, s obzirom da jedan takav princip zahtijevaju članice Evropske unije.

Govoreći o političkom dijalogu sa Srbijom koji će ponovo početi u februaru 2015. godine, Tahiri je rekla da će već u prvom susretu u Briselu Kosovo zahtijevati od Srbije da uvaži postignute sporazume u okviru procesa normalizacije, kako je rekla, međudržavnih odnosa.

Ministarska Tahiri je ukazala da će pored premijera Ise Mustafe, koji će voditi politički dijalog sa Srbijom, dio kosovskog tima činiti i zamjenik premijera kosovske vlade i ministar spoljnih poslova Hašim Tači.

Nakon što se sprovede Briselski sporazum, Tahiri je rekla da će insistirati da se otvaraju teme o reparaciji rata i ona o sukcesiji između Kosova i Srbije.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније