Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 04. 2013. 08:25 >> 08:25
1

EU POSREDNIK

Brisel: Osma runda dijaloga o Kosovu

U Briselu će danas biti održana osma runda dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, na kojoj bi ključno pitanje trebalo da bude autonomija za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Analitičari ocjenjuju da bi sastanak predsjednika Vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija mogao biti odlučujući, pošto Evropska komisija sredinom aprila treba da predstavi izvještaj o napretku Srbije u procesu evrointegracija, koji će obuhvatiti i napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Državni vrh Srbije je u ponedjeljak, uoči osme runde dijaloga, postigao dogovor o tome šta je minimum srpskih zahtjeva.

Predsjednik države Tomislav Nikolić rekao je da Srbija ne traži idealno rješenje i da ništa ne odbija unaprijed, ali da je za Beograd neprihvatljivo sve ispod zahtjeva da građani zajednice srpskih opština odlučuju o sudstvu i policiji, i obavezno bez prisustva vojske.

"Ono na čemu insistiramo je pravosuđe, policija i da nikada vojska ne bude na teritoriji zajednice srpskih opština", rekao je Nikolić, prenijele su agencije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније