Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 04. 2013. 16:19 >> 16:19

PRED BRISELSKE PREGOVORE

Srbi protestovali na Jarinju

Srbi sa sjevera Kosova su danas priredili protestnu vožnju više od 100 vozila do prelaza Jarinje.

Cilj im je da pred sjutrašnji nastavak pregovora Srbije i Kosova u Briselu ukažu da neće prihvatiti dogovor koji bi škodio srpskim interesima.

Kolona vozila je krenula od mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, a usput su im se pridružili vozači iz Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

 

Odluku o takvom protestu su prošle nedjelje donijeli čelnici četiri opštine sjevera Kosova, predstavnici političkih partija, privrednici i sindikati.

Bivši poslanik u Skupštini Srbije, sada odbornik Demokratske stranke u Skupštini opštine Kosovska Mitrovica Dragiša Đoković rekao je obraćajući se okupljenima da Srbi sa sjevera Kosova imaju svoju zemlju, svoju državu i teritoriju i da žele da tu da ostanu.

Ne računajte da će Srbi sa sjevera Kosova učestvovati u bilo kakvim nakaradnim dogovorima i implementaciji i realizaciji bilo čega što nije u interesu i na korist srpskog naroda, odnosno svega onoga što se protivi našem Ustavu, rekao je Đoković uz podsjećanje da je na snazi Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније