Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 04. 2013. 14:59 >> 14:59

VANREDNI PRESS

Nikolić:Vučić u delegaciji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da sjutra na sastanku u Briselu ništa neće biti konačno i da na 8. runudu pregovora sa Prištinom ide i Aleksandar Vučić.

Time što u Brisel ide i Vučić odražava se jedinstvo državnog vrha, rekao je Nikolić u obraćanju medijima. On je zamolio novinare da ne postavljaju pitanja i zatim se vratio na sastanak koji je još u toku. "Ne zahtijevamo idealno, ne odbijamo ništa unaprijed, ali to što želi Priština nikada neće biti moguće", rekao je srpski predsjednik.  

"Još je u toku sastanak na kojem određujemo posljednje instrukcije. Predložio sam da u delegaciji bude i Vučić, i biće, jer je to prilika da pokažemo jedinstvo državnog vrha", rekao je Nikolić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Nikolić je naveo da ne djeluju ohrabrujuće izjave rukovodilaca iz Prištine koji govore da "ništa neće da popuste".

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije nijesu dozvoljena pitanja novinara. Konferencija za novinare predsjednika Srbije nije uživo prenošena ni na jednoj televiziji.

Nikolić je rekao da je Beograd u dijalogu sa Prištinom preuzeo odgovornost za, kako je rekao, "situaciju koja se možda neće svidjeti svakome, ali mora da bude u interesu Srbije i njenih građana.

"Ako denosem odluku koja nije u interesu naših građana i oni njom ne budu zadovoljni ja više neću biti predsjednik Srbije. Ako se ja pitam, Srbija nikada neće priznati Kosovo, ako se ja pitam svi koji žive na Kosovu i Metohiji trebalo bi da žive bolje, mirnije i bezbjednije, ako se ja pitam Srbija bi trebalo da bude dio EU", rekao je Nikolić.

On je dodao da će više informacija o novoj rundi dijaloga biti poznato sjutra tokom dana, da će one dolaziti iz Brisela tokom samog sastanaka koji, kako je rekao, može "trajit kratko ili pak dugo".

"Sutra ništa neće biti konačno", rekao je predsednik Srbije i vrartio se na sastank.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније