Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 04. 2013. 12:49 >> 12:49

ALARMANTNO U MOSTARU

Neretva se približava kućama u naselju Luka

Od juče popodne Neretva je počela plaviti prilaze obalama i opasno se približavati kućama u mostarskom naselju Luka.

Ovo naselje udaljeno je samo pet minuta hoda od Starog mosta. Potpuno je poplavljeno dječije igralište u naselju Hadžića liman, sa više od metar naplavljene vode, a nabujala Neretva prijeti i kućama uz obalu u tom naselju.

Stanovnici naselja, već poučeni ranijim iskustvima sa plavnim talasom 1999. i kasnijim poplavama, strahuju za svoje domove i očekuju da se mjerodavni oglase. Situacija je danas posebno alarmanta na samom prilazu Starom Gradu, gdje se izlila pritoka Neretve Radobolja, poplavivši ulice koje vode do Starog mosta.

Nadošla Neretva je poplavila i stope Starog mosta do opasnog nivoa i naplavila prilaz Starom mostu sa zapadne obale, gdje prijeti da potopi i neke kafiće i restorane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније