Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 03. 2013. 19:02   >>  19:02

POTRAGA

Božović: Formiran tim za Šarića

Državni sekretar u MUP-u Srbije Vladimir Božović potvrdio je danas da je formiran specijalni tim za potragu za odbjeglim narko bosom Darkom Šarićem i najavio intenziviranje napora na njegovom pronalaženju i hapšenju.

"Tim je formiran i radi se na njegovom osnaživanju, kako bi mogao da da efektivne rezultate", rekao je Božović Tanjugu.

On je najavio da sljedeće sedmice putuje u Lion, kako bi sa čelnim ljudima Interpola razgovarao o unaprjeđenju i proširenju saradnje sa MUP-om, ali i o intenziviranju potrage za Šarićem i svakoj vrsti pomoći koju možemo očekivati od te međunarodne policijske organizacije.

"Svi napori koje čini MUP će biti pojačani, a rezultati će, siguran sam, doći", uvjeren je Božović.

Kad je riječ o komandantu Žandarmerije Bratislavu Dikiću, Božović je podsjetio da je ranije tražio od sektora unutrašnje kontrole policiije, koji odgovara ministru i njemu, da ispitaju medijske navode o navodnoj umiješanosti komandanta Dikića u kriminalne aktivnosti.

"Obaviješten sam da je taj posao završen. Sljedeće nedjelje slijede konsultacije sa tužilaštvom i ta akcija će biti okončana u onom pravcu koje tužilaštvo kao nadležno za preduzimanje određenih mjera bude dalo", rekao je Božović.

On je kazao da će sve druge sumnje koje su se u međuvremenu pojavile takođe biti provjerene, i naglasio da je rad nadležnih organa na tom i svim drugim slucajevima u skladu sa zakonom.

"Ljudi u sektoru unutrašnje kontrole, uprkos objektivnim problemima sa kojima se suočavaju, nedostatku ljudstva i opreme, čine velike napore da se taj slučaj okonča", zaključio je Božović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније