Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 03. 2013. 16:06   >>  16:07 1

HRVATSKA

Sahranjena mala Nora Šitum

Nora Šitum, petogodišnja djevojčica koja je neviđenom brzinom ujedinila Hrvatsku u nezapamćenoj humanitarnoj akciji, sahranjena je danas na zadarskom gradskom groblju. Pored članova porodice, rodbine i prijatelja Noru su ispratile stotine građana.

Roditelji malene Nore su se u četvrtak, mjesec i po nakon što su puni nade otputovali u Filadelfiju na eksperimentalno liječenje za koje je Hrvatska skupila više od pet miliona kuna, vratili iz SAD-a. Nora je preminula prošle sedmice, a posljednji ispraćaj ,,strašnog lava" održavao se danas u podne u Zadru.

Nora u svojoj borbi nije uspjela, ali ono što je pokrenula jeste nada za drugu djecu. Upravo zbog nje, udruženje Hrabro dijete pokrenulo je osnivanje fonda za liječenje rijetkih malignih bolesti, čije je osnivanje izvjesno.

,,Na koji način će to biti sprovedeno, zavisi od svih nas u Hrvatskoj, jesmo li mi za ili protiv i hoće li to morati ići putem referenduma ili će se uvesti u neke zakonske okvire. Vlada to mora odlučiti i vjerujem da će to biti brzo jer se pokazalo da ima velike potrebe za tim", rekla je u nedavnom razgovoru za Media servis Jasminka Žužić, predsjednica udruženje Hrabro srce.

Predlog Udruženja je da fond finansiraju zaposleni građani Hrvatske s tri kune mjesečno.

,,Ovo više nije Nora, ovo je borba za svu djecu jer ima još stotinu Nora u Hrvatskoj kojima je potrebna naša pomoć", poručila je prije odlaska u Ameriku Norina majka Đana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније