Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 11. 2014. 13:16 >> 13:12
4

"PLATINASTI VUK 15"

Vježba Vojske Srbije i marinaca SAD

U bazi "Jug" kod Bujanovca u Srbiji danas je finale međunarodne taktičke vježbe - "Platinasti vuk 15" koju izvode pripadnici Vojske Srbije, marinci SAD i vojske regiona. Ta vježba je počela samo nekoliko dana nakon kraja manevara "Srem 2014" koje su održali srpski vojnici i ruski padobranci.

Vježba u kojoj učestvuje 250 pripadnika srpske, američke, bugarske, makedonske, rumunske i hrvatske vojske, posvećena je izvršenju različitih zadataka u mirovnim misijama i počela je prije deset dana. Završnici prisustvuju ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, prenosi B92.

"Vježba traje od 17. novembnra, a danas je dan visokih zvanica. Posebno značajno je što se vježba odvija na bazi 'Jug', za koju planiramo da sljedeće godine preraste u regionalni centar za obučavanje jedinica u multinacionalnim operacijama. Međunarodne vježbe takvog tipa imaju za cilj povećanje nivoa interoperabilnosti, razmjenu iskustava i povećanje nivoa razumijevanja partnerskih zemalja na taktičkom nivou", rekao je za Radio B92 major Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније