Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 03. 2013. 17:55 >> 17:58

EVROPSKA KOMISIJA

Za Zapadni Balkan 272 miliona eura

Evropska komisija će investirati 272,75 miliona eura za promovisanje regionalne saradnje između zemalja Zapadnog Balkana, za period 2012-13. godine.

 

"Ova sredstva predstavljaju dobru vijest, s obzirom da je regionalna saradnja ključna tačka evropskih napora za reformisanje zemalja Zapadnog Balkana i jer pomaže regionu u ostvarivanju ekonomskog prosperiteta i političke stabilnosti", izjavio je evropski komesar za proširenje Štefan File.

Kako se navodi u saopštenju, ovim sredstvima će se promovisati saradnja sa međunarodnim finansijskim institucijama radi obezbjeđivanja dodatnih finansija, pružanja pomoći u razvijanju civilnog društva, podrške obrazovnim programima, kao što je program pokretljivosti studenata i ispunjenja uslova za članstvo u EU.

Novcem će se upotpuniti finansiranje individualnih nacionalnih programa, fokusirajući se na regionalne aspekte i pomažući zemljama da uzvuku pouke iz uzajamnog iskustva.

Novac dolazi iz evropskog pretpristupnog fonda za prekograničnu saradnju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније