Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 10. 2014. 12:05 >> 12:02

IZ HRVATSKE U SRBIJU

Stižu posmrtni ostaci vojnika JNA

Komisija za nestala lica Vlade Srbije preuzeće danas posmrtne ostatke četiri nestale osobe, pripadnike nekadašnje JNA, koji su eshumirani u Hrvatskoj.

Komisija za nestala lica Vlade Srbije preuzeće danas od Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja Hrvatske, posmrtne ostatke četiri lica sa liste traženja, pripadnika bivše JNA, koji su nastradali tokom oružanih sukoba na prostoru bivše SFRJ 1991.

Kako se navodi u saopštenju Komisije, posmrtni ostaci dva lica su ekshumirani iz masovne grobnice u Mašićkoj Šagovini kod Okučana, u periodu od 15. do 17. oktobra 2013. 

Jedno lice ekshumirano je na Novom groblju u Vukovaru u periodu od 27. aprila do 3. jula 1998. i jedno lice na mijesnom groblju u mjestu Turanj kod Karlovca, 12. juna 2012. 

Identitet svih posmrtnih ostataka utvrđen je metodom analize DNK, a konačna identifikacija posmrtnih ostataka tih lica obaviće se na Institutu za sudsku medicinu Vojno-medicinske akademije u Beogradu, u toku slkedeće sedmice uz prisustvo članova porodica. 

Komisija će preuzeti posmrtne ostatke na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo, dodaje se u saopštenju.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније