Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 10. 2014. 13:26 >> 13:23
7

PROPALA ŠETNJA

Četnici vraćeni sa ulaza u Novi Pazar

Novopazarski portal Sandžakpress objavio je da je grupa četnika vraćena sa ulaza u Novi Pazar, gdje se uputila da održi šetnju.

 

Kako prenosi B92, portal blizak muftiji Muameru Zukorliću navodi riječi jednog od prisutnih četnika koji je na društvenim mrežama navodno napisao da im je policija rekla da nemaju šta da traže u Novom Pazaru i da neće izvući glave ako budu pušteni da uđu u grad.

Pored toga takođe se navodi i da je u centru Novog Pazara okupljeno nekoliko stotina građana, vjeruje se da su u pitanju Bošnjaci, koji su očekivali dolazak četničke jedinice pod komandom Bratislava Živkovića.

Sandžakpress ističe da je u gradu mirno, ali da je primijetno povećano prisustvo policijskih snaga.

B92 podsjeća, za 23. oktobar je grupa četnika predvođena Branislavom Živkovićem najavila šetnju Novim Pazarom, u znak protesta na paradu uniformisanih pristalica muftije Muamera Zukorlića, nazvanu Pohodom na Hadžet, a koja je održana početkom septembra.

Nakon tog čina oglasio se tzv. Četnički pokret Jovan Šević, koji je najavio šetnju “srpskim Novim Pazarom“, da bi potom uslijedilo pojavljivanje stranice na Fejsbuku koja je pozivala na formiranje “armije Sandžaka“.

Lider četničkog pokreta Bratislav Živković najavljivao je na društvenim mrežama da će povesti četnike kroz Novi Pazar po povratku iz Ukrajine, gdje se borio na strani proruskih snaga.

Kako se približavao 23. oktobar sa javljanjem su krenuli i navijači FK Novi Pazar, koji su na prošlonedjeljnoj utakmici Jelen Superlige protiv subotičkog Spartaka istakli transparent sa pozivom na okupljanje baš 23. oktobra.

Takođe, navijačka grupa Ekstremi izdala je saopštenje u kojem poziva sve muškarce bošnjačke nacionalne manjine starije od 15 godina da dođu u centar grada i brane grad od četnika.

Kako prenose “Večernje novosti“, oglasio se i saradnik muftije Muamera Zukorlića, profesor Almir Muratović koji je rekao da u Novi Pazar nisu uspeli da uđu ni Vuk Drašković ni Željko Ražnatović Arkan, pa neće ni “četnici“.

Protiv dolaska četnika su i lokalni Srbi, a kako navode “Novosti“, novozaparska policija je navela da ima informacije o okupljanju navijača, ali da nije prijavljen nikakav skup, te vjeruju i da grupa četnika iz Beograda neće doći.

Na današnji dan, 23. oktobra proslavlja se oslobođenje Novog Pazara od osmanlijske vlasti 1912. godine.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније