Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 03. 2013. 14:04 >> 14:04
3

ZBOG FUNKCIONALNOSTI

Kacin: Bosni potreban novi Ustav

Potpredsjednik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin ocijenio je da je BiH potreban novi Ustav i da bez ustavnih promjena nema funkcionalne BiH.

Kacin je za današnje sarajevsko Oslobođenje podsjetio da su se lideri sedam političkih partija iz BiH u petak u Briselu sastali sa evropskim zvaničnicima i da je jasno rečeno šta se od njih očekuje u pogledu sprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić i Finci".

 

On je takođe istakao da se u BiH tek sada "javila neka velika priča oko ulaska Hrvatske u EU".

"Da je funkcionisala, BiH bi sigurno dvije i po godine unazad bila svjesna šta je čeka zbog ulaska Hrvatske u Evropsku uniju na području poljoprivrede i izvoza prehrambenih proizvoda, ali se to tek sada tu negdje javlja kao neka velika priča. A gdje su bile te institucije prije dvije i po godine?", upitao je Kacin.

Kacin je takođe prošle sedmice na zasjedanju Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta izrazio zabrinutost zbog političkog stanja u BiH i ocijenio da je organizovanje međunarodne konferencije za BiH svakako korak u pravom smjeru, ali da bez ustavnih promjena nema funkcionalne BiH.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније