Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

19. 07. 2014. 12:15   >>  12:16

SUĐENJE 13. OKTOBRA

Perković se tereti kao saučesnik ubistva

Suđenje Josipu Perkoviću u slučaju ubistva Stjepana Đurekovića počinje 13. oktobra i trajaće barem do 28. aprila 2015. Kako je saopštila Andrea Titz, sutkinja zadužena za odnose s javnošću na Višem zemaljskom sudu u Minhenu, za sada je predviđen 61 dan za raspravu.


 

Sudsko vijeće je prihvatilo neizmijenjenu optužnicu Saveznog tužilaštva protiv Josipa Perkovića zbog učestvovanja u ubistvu, navodi se u saiopštenju objavljenom na internet stranicama minhenskog suda. Udovici ubijenog Stjepana Đurekovića, Gizeli Đureković, priznat je status sutužitelja u postupku.

Perkovića je Hrvatska, na osnovu evropske potjernice, izručila Njemačkoj početkom godine. Njemačko tužilaštvo tereti ga da je učestvovao u planiranju i pripremi uboistva. 

Sud u Minhenu tvrdi da je Krunoslav Prates upravo Perkoviću predao ključeve garaže kojom se Đureković koristio kao štamparijom. Perković je tada, kako se obrazlaže u presudi iz 2008. kojom je Prates osuđen na doživotni zatvor zbog učestvovanja u ubistvu, te ključeve predao nepoznatim osobama koje su Đurekovića 28. juna 1983. dočekale u garaži i usmrtile hicima iz vatrenog oružja i udarcima u glavu. 

 

Vinko Sindičić poslao je početkom godine iz Italije izjavu u kojoj navodi da je 2008. dao lažni iskaz pod pritiskom njemačkog pravosuđa kao i tužilaštva i policije. Njime je lažno teretio Krunoslava Pratesa, koji je osuđen zbog ubistva Stjepana Đurekovića.Takođe je lažno teretio i Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Postojanje Sindičićeve pisane izjave potvrdio je Perkovićev i Mustačev advokat Anto Nobilo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније