Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 03. 2013. 22:27   >>  22:18

NA ČELU ŽENA

Izabrana nova Vlada Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske izabrala je novu Vladu na čelu sa dosadašnjom ministarkom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željkom Cvijanović kao premijerom.

Podršku premijerki Željki Cvijanović i njenom kabinetu dali su poslanici skupštinske većine, predvodjene Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), dok su protiv glasali poslanici opozicionih stranaka.

Cvijanovićeva je, tokom završne riječi, rekla da je Vlada opredijeljena da radi i da je ona spremna da se uhvati u koštac sa svim problemima.

Naglasila je da su promjene ove vrste stvar zrelosti i autonomna odluka partije, te da se Vlada mijenjala u hodu, ali da nije izgubljen nijedan dan njenih aktivnosti.

Cvijanovićeva je poručila da će nova vlada biti narodna, apsolutno opredijeljena da brzo postupa i reformiše sistem.

"Jača saradnja sa drugim entitetom je i naš strateški cilj, ali veoma često nemamo partnera u Federaciji BiH", rekla je Cvijanovićeva.

Izboru nove Vlade RS prethodila je višesatna rasprava u kojoj je opozicija ocijenila da premijerka nema viziju, niti je predložila mjere koje RS mogu izvući iz teške ekonomske krize. Oni su ocijenili da će Cvijanović biti "megafon" predsjednika RS Milorada Dodika koji suštinski upravlja svim tokovima u RS.

Izbor nove Vlade RS, 14. po redu, treba da potvrdi i Vijeće naroda RS kako bi zvanično premijerka i ministri preuzeli dužnost.

U kabinetu premijerke Cvijanović biće deset ministara iz bivše Vlade Aleksandra Džombića i šestoro novih koje je kandidovao SNSD.

Na čelu osam ministarstava biće Srbi, Bošnjaci su na čelu pet ministarstava, a Hrvati na čelu tri ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније