Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 03. 2013. 12:25   >>  13. 03. 2013. 09:06 5

DECENIJA OD UBISTVA

VIDEO: Beograd - Hiljade u "Šetnji za Zorana"

Više hiljada ljudi u Beogradu krenulo je u "Šetnju za Zorana" povodom 10-godišnjice ubistva premijera Srbije. Na čelu kolone su Boris Tadić, Dragan Đilas i Čedomir Jovanović.

Tačno u podne kolone, koje predvode predsjednik DS Dragan Đilas i lider LDP-a Čedomir Jovanović spojile su se na Terazijama, u centru Beograda, i krenule ka zgradi Vlade Srbije. Posle polaganja vijenaca, kolona će krenuti ka Aleji velikana, gdje je Đinđić sahranjen.

Kolonu, koja je krenula ispred sjedišta LDP-a, predvode lider LDP-a Čedomir Jovanović, ministar Rasim Ljajić, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, istoričarka Latinka Perović, socilog Žarko Korać, bivši članovi DOS-a i drugi.

Ta kolona se spojila sa kolonom DS-a, koju su predvodili Boris Tadić i Dragan Đilas, kao i predsjednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Saobraćaj u centru grada je usporen, a prisutno je i pojačano prisustvo policije.

Građani nose ruže i svijeće koje će zapaliti ispred zgrade Vlade Srbije, na mjestu gde je ubijen premijer. Centralne gradske ulice kojima prolazi povorka zatvorene su, dok ne prodje kolona učesnika "Šetnje za Zorana".

Članovi Vlade i porodice položili vijence

Članovi Vlade Srbije položili su vijenac na spomen ploču Zoranu Đinđiću, a članovi  porodice i ministri u njegovoj vladi, na grob u Aleji zaslužnih građana.

Premijer Ivica Dačić i ministri položili su vijenac ispred ulaza u zgradu Vlade gdje je, na današnji dan prije deset godina, ubijen premijer Zoran Đinđić.

Polaganju vijenaca i odavanju pošte, prisustvovali su i prvi potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić, potpredsjednik i ministar rada i zapošljavanja Jovan Krkobabić, potpredsjednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić, kao i ministri Goran Knežević, Velimir Ilić, Mlađan Dinkić i Žarko Obradović.

Članovi porodice Zorana Đinđića i ministri u njegovoj Vladi položili su ranije danas vijence i cvijeće na njegov grob, u Aleji zaslužnih građana, na Novom groblju u Beogradu.

U Aleji zaslužnih građana, vijenac je položila majka ubijenog premijera Mila Đinđić, a u ime njegove Vlade bivši ministri Aleksandar Vlahović, Gordana Matković, Slobodan Milosavljević i Dragoslav Šumarac.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније