Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ RTS/Agencije ]

30. 03. 2024. 17:06 >> 17:43
6
Čitaj mi:

VUČIĆ PREDLOŽIO

Vučević mandatar za sastav nove Vlade Srbije

Predsjednik Srbije Aleksadar Vučić predložio je Miloša Vučevića za kandidata za predsjednika srpske Vlade, javlja RTS.

"Predlažem Narodnoj skupštini Republike Srbije Miloša Vučevića kao kandidata za predsjednika Vlade Republike Srbije. Predlažem Miloša Vučevića za kandidata za predsjednika Vlade Srbije", objavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

Vučić je ranije danas najavio da će saopštiti ime mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Kazao je da je o tome razgovarao sa Vučevićem, koji je predsjednik Srpske napredne stranke i potpredsjednikom SNS-a Sinišom Malim.

Novi predsjednik Vlade, ističe Vučić, nastaviće da sprovodi programe usmjerene na podizanje životnog standarda svih građana, projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu.

"Pred predsjednikom Vlade je zadatak realizacije Specijalizovane svjetske izložbe ‘EXPO 2027 Beograd‘, koji će dobrim dijelom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade. Očuvanjem mira i stabilnosti, teritorijalne cjelovitosti Republike Srbije, uz dosljedno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije predstavljaće i dalje prioritete u radu Vlade", navodi predsjednik Srbije u obrazloženju.

Odluka se dostavlja Narodnoj skupštini i stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Vučević je pravnik i političar, aktuelni potpredjsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i predsjednik Srpske napredne stranke.

Osnovnu školu "Vasa Stajić" pohađao je u rodnom gradu, a potom je završio gimnaziju „Jan Kolar" u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine, sa prosječnom ocjenom 8,84. Po završetku fakulteta, odlazi na služenje vojnog roka u Vranje, a potom u Gnjilane.

Advokaturom se bavi od 1999. u porodičnoj advokatskoj kancelariji.

Za predsjednika Gradskog odbora SNS u Novom Sadu izabran je na izborima unutar stranke na lokalnom nivou održanim 2011. i 2017.godine. 

Bio je gradonačelnik Novog Sada od septembra 2012. godine, nakon čega je prestao da se bavi advokatskim poslom.

Nakon lokalnih izbora 2016. godini u drugom uzastopnom mandatu je izabran za gradonačelnika Novog Sada, a 2020. godine i treći put, što se dogodilo prvi put u istoriji tog grada.

Ostavku na funkciju gradonačelnika Novog Sada podnio je 24. oktobra 2022. godine a 26. oktobra postao je potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane.

Predsjednik SNS postao je 27. maja 2023. godine. 

Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine. 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније