Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 03. 2013. 14:35 >> 14:29
2

PREGOVORI U BRISELU

Nikolić: Spremaju nam neprihvatljiv papir

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da će državnom vrhu tokom razgovora u Briselu biti ponuđen papir, koji je apsolutno neprihvatljiv za tu državu.

"Pretpostavljam da će nam danas u Briselu biti ponuđen neki papir čiji sam nacrt vidio, a ako ne bude izmjena u tom papiru, on je apsolutno neprihvatljiv za Srbiju", rekao je Nikolić, novinarima ispred ambasade Venecuele u Beogradu.

,,Ako nam ponude papir koji je prepis zakona, koji su u međuvremenu donijeti u Prištini, bez ikakvog razmišljanja o tome šta su prava Srbije, ako iz tog papira bude jasno da oni bezmalo priznaju Kosovo kao državu, a o Srbiji ne vode računa, onda znači da nas EU ipak neće u svom sastavu", kazao je Nikolić.

Upitan kakav je to papir, Nikolić je rekao da je to nacrt prava koja bi imala srpska zajednica u okviru prištinske administracije i da su to prava koja su u Prištini predviđena zakonima o lokalnoj samoupravi i drugim aktima.

Upitan šta ako to bude uslov za dobijanje datuma za početak pristupnih pregovora sa EU, Nikolić je odgovorio: "Srbija ne može sebe da izmijeni ni za kakve darove, ni za kakve kolače, ni za kakvu političku karijeru. Srbija mora da bude svoja.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније