Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina ]

28. 05. 2014. 12:10   >>  12:19 2

VANREDNI IZBORI

Kosovo: Počela kampanja

Predizborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore koji će na Kosovu biti održani 8. juna počinje danas, a završava se 6. juna u ponoć.

 

Na izborima će učestvovati 30 političkih subjekata među kojima je pet srpskih.

Prvi put Srbi neće moći da računaju na rezervisana mjesta u Skupštini Kosova, ali će i nakon ovih izbora imati deset zagarantovanih mandata u kosovskom parlamentu.

Kandidat za poslanika na Srpskoj listi, Slobodan Petrović rekao je da očekuje da će veliki broj građana izaći na izbore i da je to važno, jer su Srbi prvi put u prilici da imaju potrebu da pređu cenzus kako bi imali veći broj od zagarantovanog broja poslanika u parlamentu.

„Očekujem da ćemo u ovom izbornom procesu imati maksimalnu podršku kako našeg naroda tako i zvaničnog Beograda“, rekao je Petrović, prenosi Tanjug.

Petrović je kazao da broj glasova koji će biti potreban kako bi se osvojilo poslaničko mjesto u Skupštini Kosova zavisi od izlaznosti birača i da se može očekivati da će sigurno biti potrebno više od 35 hiljada glasova za prelazak cenzusa.

„Važno je da što veći broj naših sunarodnika uzme učešća u izbornom procesu i glasa za Srpsku listu, koja je jedinstvena, koja je okupila sve političke predstavnike i aktere na Kosovu koji imaju uticaja u srpskoj zajednici na Kosovu,“, rekao je on.

Izbore na Kosovu, kako je najavljeno, pratiće skoro tri hiljade posmatrača.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније