Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

01. 03. 2024. 17:16 >> 17:49
Čitaj mi:

NAJAVA

Pendarovski najavio kandidaturu za predsjednika Sjeverne Makedonije

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendrovski najavio je "građansku kandidaturu" za drugi predsjednički mandat.

On očekuje da podršku njegovoj kandidaturi u nedjelju formalizuje vladajući Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM).

„Proteklih dana sam dobio javnu podršku za nominaciju za drugi mandat od građana – dio su javne ličnosti, univerzitetski profesori, ličnosti kulture, ljudi koji me poznaju, ali ne mali broj je i onih koji me lično ne poznaju“, reko je Pendarovski novinarima.

Kao „prvi i glavni razlog“ za svoju ponovnu kandidaturu naveo je to što „iza sebe ima mandat bez ijedne strateške greške, bez ijedne korupcijske afere i nijednog slučaja nepotizma ili sukoba interesa“.

Kao drugi razlog je naveo da je njegova politika u sferi međuetničkih odnosa „bila i biće stub unutrašnje stabilnosti i kohezije“ zemlje.

Pendarovski je pozvao građane da mu potpisima od nedjelje daju podršku u područnim jedinicama Državne izborne komisije (DIK).

Do sada su 10.000 potpisa sakupili Bujar Osmani koji je kandidat najveće albanske partije Demokratske unije za integraciju (DUI) i ministar spoljnih poslova, gradonačelnik Gostivara Arben Taravar koji je kandidat albanske opozicione koalicije „Vredi“ i gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski – lider i kandidat partije „Znam – Za našu Makedoniju“.

Kandidaturu za predsjednicu Sejverne Makdonije ranije je najavila poslanica VMRO DPME Gordana Siljanovske-Davkova koja je bila kandidatkinja te opozicione partije i na prethodnim izborima, ali i nju treba da potvrde stranački organi narednih dana.

Prvi krug predsjedničkih izbora u Sjevernoj Makedoniji biće 24. aprila, a drugi 8. maja, zajedno sa parlamentarnim izborima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније