Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

10. 03. 2013. 08:21 >> 08:19
4

SRBIJA

Nikolić hoće za direktora druga s kojim peče rakiju

Predsjednik Tomislav Nikolić zatražio je preko funkcionera i ministara vladajuće koalicije da na mjesto generalnog direktora „Srbijašuma“ postave njegovog kućnog prijatelja Tihomira Murića, s kojim godinama peče rakiju u Bajčetini, saznaje „Blic“.

Iako je bilo planirano da se ovaj izbor progura na sjednici Vlade koja je održana u četvrtak, pokušaj je propao zbog protivljenja lidera PUPS Jovana Krkobabića, kome je ovo javno preduzeće pripalo u podjeli partijskog plijena poslije izbora.

Prema riječima sagovornika „Blica“ iz Vlade Srbije, za glavnog operativca u sprovođenju tog naloga predsjednika Nikolića određen je ministar poljoprivrede Goran Knežević.

"Knežević je na sjednici Vlade htio direktno da predloži izbor Murića za generalnog direktora, potpuno zaobilazeći kadrovsku komisiju Vlade. On je mislio da to nije potrebno jer je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić već obavio konsultacije sa svim relevantnim ljudima vladajuće koalicije, koji su uslišli njegov zahtjev. Međutim, to očigledno nije znao predsjednik PUPS i potpredsjednik Vlade Jovan Krkobabić, koji je odbio da se o tom zahtevu uopšte raspravlja na sjednici Vlade, tako da se ministar Knežević našao u potpunom čudu", navodi sagovornik „Blica“.

Prema njegovim riječima, Krkobabić je poručio da će uskoro biti raspisani konkursi za direktore u svim javim preduzećima i da, ko god želi, može da se prijavi.

"On je dodao da nema nikakvog razloga za smjenu dosadašnjeg rukovodstva samo zato što to traži neka stranka i da „Srbijašume“ dobro posluju i bez kadrovskih promjena. Krkobabić se pozvao i na stav premijera da niko u državnoj upravi ne može da bude imenovan bez prethodne odluke kadrovske komisije Vlade Srbije", kaže izvor "Blic"-a.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније