Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

15. 05. 2014. 11:00 >> 11:12
3

VJEŽBA

Srbija: Stižu NATO vojnici

U skladu sa strateškom namjerom da Baza „Jug“ Vojske Srbije postane međunarodni centar za obuku vojnika zemalja iz regiona za mirovne misije pod pokroviteljstvom UN, u junu će biti održana zajednička vježba u kojoj ćej pored pripadnika VS učestvovati i predstavnici armija SAD, Albanije, Azerbejdžana, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Hrvatske, saznaje beogradski list Danas.

Tim povodom razgovore sa predsjednikom Opštine Bujanovac Nagipom Arifijem, na čijoj se teritoriji nalazi ovaj moderni vojni trening centar, imao je vojni ataše Ambasade SAD u Srbiji Pol Brocen, zajedno sa predstavnicima Nacionalne garde Ohaja.

“U okviru priprema za ovu vojnu vježbu dobio sam informacije o planovima, kako bi se na vrijeme obavijestili svi građani naše opštine i kako bi izbjegli bilo kakve nesuglasice”, pojašnjava, za “Danas” predsjednik bujanovačke opštine Arifi.

Prema najavi, pored pripadnika vojski iz regiona, učestvovaće i 75 marinaca i pet oficira iz Nacionalne garde Ohaja, sa ciljem da provjere spremnost vojnika za operacije u mirovnim misijama u koje su uključeni već dvije godine i pripadnici VS.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније