Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K. J. [ Mina ]

11. 01. 2024. 11:49 >> 11:51
Čitaj mi:

eurostat

Struja na Kosovu i u BiH najjeftinija u regionu

Električna energija koju plaćaju domaćinstva u Bosni i Hercegovini jedna je od najjeftinijih u regionu, ali i cijeloj Evropi, pokazuju podaci Eurostata.

Prema ovoj agenciji, u prvoj polovini prošle godine najjeftnija električna energija u regiji bila je na Kosovu gdje su domaćinstva kilovat sat plaćala 6,7 centi. U Turskoj je cijena bila 8,4 centa za jedan kilovat sat, u Bosni i Hercegovini 8,7 centi, a u Srbiji i Crnoj Gori po 9,6 centi, prenosi SEEbiz.

Najskuplja električna energija bila je u Makedoniji gdje je iznosila 10,5 eura za 100 kilovatsati, dok je u Albaniji koštala nešto manje, 10,1 eura.

U Makedoniji je u toku Vladin javni poziv za izbor univerzalnog snabdjevača električnom energijom za domaćinstva i male potrošače za sljedećih pet godina.

Do sada su austrijska kompanija EVN Home, grčki EDS i nekoliko drugih kompanija najavile učešće na aukciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније